luni, 22 februarie 2010

Diaconescu cu cagula pe frunte

Pe câmpul răscolit de minele plantate în măruntaiele Romexpo de comandourile lui Vanghelie, fumul gros al exploziilor încă persistă, ca un smog murdar, de culoare violet. Schijele împraştiate pretutindeni în suflul dezastrului, la prezidiul Congresului, sub scaunele răsturnate, sunt adunate cu grijă de şapte chivuţe dotate cu veste portocalii, militant-adepiste.
Trei tomberoane reabilitate si modernizate, vopsite în roşu ţineau aproape, după inspecţia matinala făcută personal în curtea sediului partidului de noul secretar general, domnul Dragnea, aplicat, cu o privire iscoditoare de maxima exigenţă asupra nuanţei.
Apare Ponta, sigur pe sine si proaspăt ras. Si el se declară mulţumit de noua imagine social democrată.
Pozitiv în opinie, recomandă expres, ca în curtea partidului să fie interzisă parcarea automobilelor personale cosmopoliticianiste, de orice marcă. Doar brandul PSD,(Iliescul) putea face excepţie de la regulile instaurate.
Taman atunci ţâşnii dintr-un Audi R8, Ana (Birchall), zâmbitoare, numai bună de zidit într-o mânăstire. Ponta se-nmuie ca un aluat de plăcinta şi-i sărută doctrinar rubinul stralucitor de pe mâna stângă.
Dincolo de gard, introspectiv ca un Crist in religia lui, Cristian Diaconescu trecea enigmatic, cu o cagulă pe frunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu