joi, 7 aprilie 2011

Protest pe Facebook

Fiica mea protestează pe Facebook. E o stare de revoltă a unui părinte care luptă lângă copilul ei Alexandru, cu toate puterile de care dispune sa-l scoată din Ţaranimănui - Autismul.
Sunt sigur că va reuşi pentru că armele ei sunt încărcate cu credinţă şi dragoste de mamă. Dar oare statul, guvernanţii, societatea, nu sunt responsabilităţi împarţite, ei sunt spectatori, ei ce împart aplauze, sunt doar arbitrii?
            Domnilor autişti, ştie cineva care sunt costurile terapiei?! Şi nu numai costurile...

Protest


"Simt atâta nedreptate fata de tinerii autişti…si nimeni nu-mi poate contesta sentimentele, pentru că le traiesc în fiecare zi. Facebook-ul e plin de like-uri şi propagandă pe teme autiste. Mai nou, in presa au început să scrie despre lumea lor. Se organizează marşuri şi discuţii în aer liber. De ce oameni buni tocmai acum? De ce?
De ce trebuie să aşteptăm să ne spună alţii ce trebuie să simţim? Cu ce suntem mai buni, în normalitatea noastră, daca nu suntem în stare să ne deschidem sufletul şi să vedem dincolo de trup, să căutăm în inima lor, în mintea lor. Ataţia adolescenţi pierduţi pentru că societatea i-a marginalizat…
Acum o săptămâna, eram în Braşov. Mă îndreptam cu Alex spre Piaţa Sfatului. Cu cât ne apropiam, cu atât creştea în volum muzica unor tineri. Mi-am amintit că era ziua conştientizării autismului. L-am lasat pe Alex lângă bunici si m-am indeptat spre colţul albastru. Doua mese cu pliante, un panou cu desene înşirate, cateva mame care stateau de vorba. Dar, între toţi, am remarcat un tânăr. Se legăna într-un ritm atât de familiar mie. Batea din palme şi încerca să păstreze ritmul. Chiar se descurca bine. Numai unii trecători, întorceau capul, murmurau ceva numai de ei ştiut si treceau mai departe.
M-am întors la Alex, îl priveam şi-mi spuneam că va fi bine. Cu coada ochiului urmăream tânărul cum işi continuă ritmul, nestingherit de privirile curioase. Alex va fi bine, el mai are timp. El ne are pe noi, mami şi tati, pe bunici, pe matuşici si unchi, pe veri. Şi NU-L vom lăsa pradă societaţii."
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000298023528#!/profile.php?id=100000332112485

Un comentariu:

  1. Traim intr-o societate care mie imi provoaca greata. Traim intr-o lume nebuna, care si-a uitat valorile, principiile, a renuntat la dreptate, altruism, bunatate, credinta. Traim intr-o lume, in care ne sunt primordiale interesele proprii.

    Pacat, pt ca sunt oameni care inca pastreaza demnitatea, caracterul puternic si bunatatea. Din pacate sunt prea putini de acest fel.

    Sper ca fiica dumneavoastra sa aibe rezultate in urma protestului, insa mi-e dificil sa cred asta.

    O dupa masa placuta.

    RăspundețiȘtergere