vineri, 29 iunie 2012

Ouăle lui Năstase


Lumea văzută de Ion I
Ouăle lui Năstase

S-a discutat mult în parlament şi nu numai, despre ouăle lui Năstase de la Cornu, acolo unde probabil se va retrage marele om să-şi desăvârşească opera după scurta vacanţă prin Penitenciarul Rahova pe unde ar trebui să treacă spre reculegere, majoritatea bărbaţilor politici ai acestui neam.
S-a fabulat de asemeni mult şi despre tentativa de suicid din strada Zacbaccian. Nu se va ştii niciodată ce a fost cu adevărat acolo, dar am aflat pe surse că practic fostul premier pe Rus îl chemase personal. Lui să-i încredinţeze ( cine să supravegheze mai bine decât ministrul de interne... în calitate de îndrumător!?), programul şi toată documentaţia grupei de tineri PSD ce studiau în bibliotecă pentru tezele lor de doctorat. Sub nici o formă procesul de fotosinteză şi plagiere a cunoştinţelor nu trebuia întrerupt.
Dar ardeleanul Rus – încet la minte, crezând că nu e bine să amestece prietenia şi viitorul partidului cu separaţia puterilor statului, în ochi holbaţi ai presei care nu se dezminte – a trimis un subaltern.
Iată cum păcatul etern al prostiei a mai trădat o dată!
Guru PSD, enervat la culme, taman când voia să pună în coş embrioanele aflate pe raftul de sus al bibliotecii clocind în găoace în procesul accelerat de studiu, s-a produs diluviu. Unul dintre ouăle de mare viitor al partidului, un alt „mic Titulescu”(cu ghilimele), în ebrion, s-a rostogolit şi-a scăpat pe jos.
Ofiţerul s-a aruncat vigilent să-l prindă. Năstase şi el a sărit în oglindă, s-au ciocnit, dar era prea târziu, coaja s-a spart şi-a ieşit un pui viu. Plagiat dar neterminat. Monstru ăla micu, cum a scăpat din coajă s-a repezit să muşte ofiţerul de nas. Ǎsta s-a speriat, a armat revolverul şi a tras. Năstase a rămas fără glas predispus la infarct.
Şi-am încălecat pe-o şa
şi-am chemat salvarea
care nu mai venea....
Aşa a fost, cum v-am spus!
E de vină Rus!

Post scriptum: În exclusivitate doar Revista Arges poate să publice materiale de pe Blogul meu. Cafeneaua literară nu! Aşa vreau eu.
Ion Toma Ionescu

Un comentariu: