sâmbătă, 28 iulie 2012

Breaking news. Olimpiada romanilor. Prima medalie.


            Cu aerul ei de bunicuţă cumsecade, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat azi noapte la Londra, cu lumina obosită pe chip dar radiind de fericire, deschiderea Jocurilor Olimpice. Sărbătoarea putea începe şi steagul Romaniei flutura printre celelalte 204 steaguri purtate cu mândrie pe pista stadionului, freamătând de sportivii nerăbdători să intre în istorie.       
           Avem ocazia aici la Londra, să intrăm în clubul select al ţărilor cu peste 300 de medalii cucerite în încleştările sportive de-a lungul timpului. Într-un clasament pe medalii, suntem plasaţi pe un onorant loc 13 între naţiunile planetei, înainte unor state puternice şi de mare tradiţie precum Polonia sau Spania.
          Spectacolul a fost grandios. Drumul flăcării olimpice după 20000 de kilometrii, în ultima lui parte a venit pe Tamisa. Sportivi celebrii au transmis-o tinerilor care să o poarte mai departe în viitor.
          Nu se ştia momentul şi modul în care va fi aprinsă flacăra. Fiecare delegaţie de sportivi, a primit pentru ceremonie o petală de cupru. Două sute patru petale depuse în iarba verde, descriind un cerc uriaş. Tinerii au apropiat torţele şi focul s-a aprins în cupele petalelor. Apoi cupele s-au înălţat către cer. Două sute patru flăcări unite într-o singură flacără în numele păcii, gloriei şi spiritului olimpic.
          Acordurile nemuritoare ale muzicii The Beatles au unit glasul inconfundabil al lui Paul McCartney cu glasurile spectatorilor într-un imn tulburătot Hei Jude.
          Mă opresc aici. Începe finala la Judo cu Alina Dumitru. Să dea Dumnezeu aur strălucitor!
          Afost argint cu reflexe de aur. Să numărăm prima medalie. Bravo Alina!!! In total 293

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu