joi, 19 iulie 2012

Eroare de paralaxă


 Eroare de paralaxă


Ce lucruri extraordinare s-au întâmplat! S-a lucrat la guvern în dracii ăi mari şi, după îndelungi dezbateri şi contestaţii ale sindicatelor, în sfârşit a fost găsită măsura potrivită să putem traversa în bune condiţiuni criza. Azi, ordonanţa de urgenţă semnată de Boc a intrat în vigoare şi se aplică.
Populaţia va primi nu ajutoare băneşti, nici acţiuni la Fondul Proprietatea, nici majorări de salarii şi pensii, nici TVA micşorat ci pur şi simplu, n-aţi ghicit, ochelari de criză. Ochelari stereoscopici, invenţia ce a revoluţionat economia, scena politică cu parlamentarismul ei democrat, justiţia şi implicit nivelul de trai al contribuabilului votant.
Românii cu ochelari 3D sunt o altă naţie. Au parcă, cumpătarea şi rigoarea de neamţ, simţul realităţii suedezului Ingmar Bergman, bonomia lui Bourvil, neutralitatea austriacului, apa de ploaie a englezului, talentul de fotbalist al brazilianului, verdele pur al irlandezului şi tot petrolul şeicilor arabi.
O dată cu primirea ochelarilor, românului i s-a deschis sufletul şi un cont în băncile elveţiene. Numai astfel a fost posibilă reconcilierea naţională. I-am văzut mai alaltăieri pe Victor Ponta şi Crin Antonescu onorând invitaţia preşedintelui la Cotroceni şi mi s-a umplut sufletul! Cum se pupau ei cu Elena Udrea, înainte de a ajunge la preşedinte să-i propună din partea cualiţiei opozante, un al treilea mandat!
Şi la parlament, să fi văzut PSD-ul cum oferea independenţilor Generalului Oprea, toate funcţiile de conducere din Senat, iar în Camera Deputaţilor, cu mâna lor liberalii au distrus toate numărătorile electronice de vot, ca o recunoaştere tacită a inutilităţii tehnologice când dispui de un geniu numerologic de anvergura Robertei Anastase.
Nu mai zic de Economie! Adusă la turaţie maximă, sub focarul lentilelor, duduie mai tăricel ca pe vremea Tăriceanului!… Întreg teritoriul ţărişoarei binecuvântate, s-a împânzit pur şi simplu de autostrăzi. Dar, parcă tot reţeaua suspendată din capitală, a lui Oprescu, e Perla Coroanei!
Şi justiţia,  sub oblăduirea Lidiei Bărbulescu şi Vioricăi Costiniu, nu putea să facă nici ea notă discordantă. Ţi-e mai mare dragul cum deliberează toate procesele şi împarte, draga de ea, dreptatea cu cântarul ăl bun, pe care l-au elogiat în ultimul raport anual ăia de la Consiliul Europei care se pregătesc să mute la Bucureşti ca recunoaştere a marilor progrese, Curtea de la Haga.
Despre nivelul de trai, nici în Paradisul ăl mai fiscal n-ai fi visat! Însuşi Patriciu şi-a mutat toate conturile în ţară şi l-a rugat  pe Boc să preia pe bune, holding-ul Adevărul gratis, cu datorii cu tot.
Sincer, nu mai credeam să fie posibilă atâta prosperitate!  Sarmalele, micii şi berea, vinurile ăle mai alese, le-au scos românii la porţi de–a fost nevoie de intervenţie la patriarhie, să fie schimbat calendarul ortodox, să avem Paştele şi Crăciunul în fiecare zi.
Si când te gândesti toate acestea nu puteau să existe dacă AMD n-ar fi venit la timp cu placile video, cu procesoare grafice din seria 6000 si anume AMD Radeon HD 6870 si AMD Radeon HD 6850. Şi desigur ochelarii stereoscopici.
Mă ustură ochii. Apuc să disting data postării pe Pasărea cetii a acestei scrisuri, înainte de a-mi da jos ramele ochelarilor. Joi, 18 noiembrie, 2010. Mă frec la ochi şi buimăcit mă trezesc în eroare de paralaxă. 18 iulie 2012. E o altă repriză şi noi tot în criză. Încasez în continuare pumni mai abitir ca Bute în corzi. Băsescu suspendat, Ponta premier plagiat, Zgonea preşedinte la lorzi, Năstase la mititica cu Apostu, Vântu şi Iacubov, Crin preşedinte interimar, si Romanica toată, la samovar.  
Arde pământul! Era necesar?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu