sâmbătă, 8 septembrie 2012

MRU. Focuri de artificii



           „Sunteţi capabili de sacrificiu pana la a va culca cu inamicul? Atunci candidaţi pentru serviciile de informaţii!” Nu e o fabulaţie, e pur şi simplu un anunţ pe zona de publicitatea a televiziunii olandeze.
          „O şansă mare pentru tineri. Înscrierile se fac până vineri.”
          Conversam ieri cu prietena mea stabilită în Olanda schimbând vorbe de interes despre Schenghen, despre statul de drept salvat ca un urs înţelept haituit în campanie de USL, vis-a-vis de partidul lui MRU proaspăt lansat la apă pe canalul Dâmboviţei unde sticlele de şampanie izbite de carena partidului crapă(...).
          Ea, chestionându-mă cu privire la MRU era puţin rămasă în urmă, plecase de-o turmă de ani de-acasă. Eu pe val:
          – E un intelectual de rasă, rar. Executat ca ministru de externe, s-a aflat Şef la DIE, ăla cu spionii, aşa a căzut la sorţi numit de marinar!
          – Aha! După ce a fost executat a înviat din morţi aşadar.
Şi a pregătit Forţa civică adunând pioni din cele două extreme.

          Nu e atât de simplu să te culci cu inamicul! Presupun că e nevoie de condiţie fizică, de spirit de sacrificiu, în concurs fireşte contează probele practice, abilităţile speciale factice, le ai, ai beneficiu.
          – Dragă, când am plecat în Olanda, la divorţ, înainte de procesul meu s-a judecat un soţ violat de propria nevastă şi câteva dintre colegele ei, îţi stă minte-n loc, după ce l-au legat! Asta a fost pedeapsa că a înşelat-o.   Laitmotiv greşeala! Omul obstinato!
          În concluzie ca să concentrez:
          Nu mobilu ci cum se aprinde fitilu.
          Forţa Pirpirii! Forţa Tălmăceni! Inima sus şi torţa la Cotroceni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu