miercuri, 30 ianuarie 2013

Controlorul de trafic



Notă: Cartea la care lucrez Jurnal în anul Apocalipsei începe
aşa



          1. Cu cine avem onoarea ?

          Numele: Ion Toma Ionescu. http://pasareacetii.blogspot.com/ .   Experienţa mea de bloger nu are anvergură. Nu zbor într-un avion personal, nu sunt nici măcar o pasăre cum aş fi dorit. Poate pentru că zborul în ceaţă e greu de stăpânit şi pe radare. Tehnic vorbind, nu am stiinţa şi nici instrumentele controlorului de trafic. Poate de aceea nu am ales o linie aglomerată. Ar trebui să fac, concesii publicului îndoielnic, să mă dezbrac de decenţă, să-l înjur pe Basescu, pe Victor Ponta şi Crin Antonescu de cinci milioane de ori pe zi.

         2. Cum ai pornit? De la o simplă pagină de internet? Ai acum opinii marcante în viziunea online? Cum se numeşte blogul tău? De când ai acest blog?

          Primele pagini pe internet le-am oferit siteului AGONIA – poezie.ro. Din aceasta întâmplare au prins substanţă două cărţi de poezie, ba chiar trei, de care sunt mulţumit.

          Aveam copii! Sădisem si pomul, cu siguranţă, doar cu casa stăteam mai rău. Cărţile m-au adunat de pe drumuri cănd le-am zidit.

          Cu blogul? Ce mi-am zis? Dacă-mi fac un blog, mai construiesc încă o casă. Poate de proză de data asta. Cea de acum pe care o veţi citi, ar fi a doua. Pun cărămidă, necontenit din 2008, dar e greu de înălţat, recunosc, cu pretenţia să şi zboare, cum mi-am dorit. Numele blogului – Pasărea ceţii

          3. Cum ţi-ai descrie blogul în fix 10 cuvinte?

          Întâmplător am scris o poezie potrivită din numai zece cuvinte:

          "Suntem numai frunza,

          pândind dezrădăcinarea luminii.

          Semn de mare călătorie"

          4. Care crezi că este cea mai bună modalitate de a atrage cititorii? implicit de a avea trafic pe blog?

          Sinceritatea zicerii şi substanţa! Te înscrii la cuvânt doar când ai ce spune. Altfel eşti ca parlamentarul ce-şi pune zilnic semnătura anagramată şi şleampătă pe ecranul televizorului, scoţându-ţi din cutie şi vârându-ţi în ochi „biletul de papagal” – buletinul de vot

          Dacă vrei trafic cu tot dinadinsul, trebuie să scrii zilnic şi să te plasezi în zone de interes. Să-ţi faci prieteni cu care să te susţii reciproc şi dacă reuşeşti să-ţi formezi un stil de comunicare, cu un limbaj rezonabil, decent, sigur se va lărgi culoarul celor care aleg să revină totdeauna pe blogul tău să-ţi citească opiniile. Doar aceştia contează!

          Nu mă credeţi, am dezlegat doar un vis.

          5. Ce înseamnă  să scrii pe blog

          Eşti totdeauna singur când scrii. Tu, şi personajele pe care le creionezi, pe care încerci să le cunoşti şi le dai conţinut. Te amesteci în acel aluat cu sudoarea ta şi proprile-ţi frânturi de gânduri.

          Când pui pe tarabă ce a ieşit şi nu gustă nimeni, insatisfacţia te doboară şi te retragi în turnul tău de fildeş. Dimpotrivă, dacă prăvălia se umple şi clienţii caută să intre în vorbă cu tine, sporovăiala e placută şi deja imaginezi un nou început.

          6. Ce ai înţeles în plus azi, faţă de acea perioadă de început când ai scris primul articol?

          Am înţeles că trebuie să laşi de la tine, să faci concesii, să faci şi gălăgie, altfel rămâi singur.

          Dar trebuie să te recunoşti, important, când te uiţi în oglindă.

          7. Ce sfaturi ai oferii unei persoane care şi-ar începe astăzi un blog şi ţi-ar cere nişte sfaturi ( nu fi zgârcit cu răspunsul la această întrebare )         

          Multă răbdare, respect pentru cuvânt, textele scurte, vioaie, fotografii de impact şi, mare atenţie la titluri. În titlu se pune laţul, sau lasoul, sau linkul cum vrei sa-i zici. Dacă nu cer prea mult, şi puţină ordine, nu ca la mine pe blog!...

          Şi mai e ceva important, trebuie ponderat elanul de început, când vrei să faci totul de-odată, să aduni în pagină o mie de gadgeturi sau alte instrumente pe care nu le cunoşti. dar crezi că fac bine. E timp; pas cu pas, zi după zi, azi nu e mâine.

          Şi-n viaţă te desparţi greu, de obiectele inutile.

          8.Care este tema centrală despre care vorbeşti în postări? 

          Tema centrală?... Oricum sunt eu, acolo. Cel care privesc cumva de sus, ca o pasăre zburând în cercuri largi, dând din aripi în zadar, căci niciodată ceaţa din jurul tău nu dispare. Doar când vine noaptea. 

          9. Aceste răspunsuri se vor posta in „99boguri”(între timp siteul acela a murit) şi dorim ca acest articol să poarte un titlu ales de tine. Ce titlu ai pune acestui set de întrebări?

          “Pasărea ceţii şi controlorul de trafic în dialog.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu