miercuri, 27 martie 2013

Piţurcă, Dodel şi Tăbliţele de la Tărtăria.



            
              A fost rezolvat în sfârşit misterul Tăbliţelor de la Tărtăria. Se pare că cele trei artefacte descoperite la Gura Luncii, sunt însemnările făcute de vizionarul Piţurcă în 1961, la vârsta de cinci ani împliniţi, cu privire la strategia tehnico-tactică pe care avea s-o aplice peste timp ca antrenor în meciul cu Olanda. Singurul lucru rămas nelămurit pe terenul Știinţei este, cum ajunsese copilul din comuna Orodel (Dolj), pe dealurile dintre Orăştie şi Alba Iulia. Cum s-a extras el din mrejele jocului de barbut, îl practica încă din fragedă pruncie, ca să-i poată explica arheologului ce manevrase până atunci coada lopeţii în şantierul arheologic şi se odihnea la umbră, fără să dea măcar de un ciob de oală schema subtilităţilor ce avea să le aplice în meciul de peste ani cu batavii. Norocul lui că trecând pe lângă o cărămidărie şterpelise în traistă trei cocoloaşe de humă. Pe vremea aia nu se inventase plastilina şi nici tableta.

           Foto: tubeclip.wordpress.com
           S-au pastrat trei tăbliţe din huma aia. Cea discoidală de fapt e o minge de fotbal pe care se poate observa clar dispunerea în teren a echipei naţionale de fotbal. Semnele arată clar într-o scriere pictografică, disponibilitatea lui Dodel de a fi pretutindeni. Urmăriţi repetitivitatea iniţialei D a Dodelului.

          Ce-a de-a doua tăbliţă îl reprezintă tot pe Dodel. El e capra aia care ară terenul de joc.
                Foto: descopera.ro

          Pe cea de-a treia tăbliţă copilul Piţurcă şi-a scris demisia, în caz de s-ar întâmpla cumva, Doamne fereşte, din cauza schimbării climatice şi alinierii astrelor să piardă pariul.
                Foto: descopera.ro

          Destinul, sau mâna divină, a făcut atunci să se oprească acolo un autobuz plin cu excursionişti olandoi. Nu ştiu dacă printre ei nu se afla şi Louis Van Gaal, antrenorul batavilor. Cu prezenţă de spirit şi simţind pericolul, viitorul mare antrenor şi-a strâns documentaţia, şi-a pus-o în traistă, şi nu s-a oprit din alergare până la cărămidărie, unde într-un cuptor în care ardea focul, a aruncat printre cărămizi şi tăbliţele. Mai poftim de poţi stabilii prin metoda cu carbon radioactiv, din cauza acelui tratament termic, vechimea obiectelor!...

          După îndelungi dezbateri, cercetători de pe întreg mapamodul au prezumat vârta asociată tăbliţelor ca fiind, undeva la 5500ÎEN. În acest fel s-a dovedit că scrierea aceea de pe tăbliţe poate fi asimilată, ca prima scriere de pe pământ, înnaintea celei sumeriene.


          E de înţeles de ce Piţurcă nu-şi va pune în practică demisia după pierderea pariului, 0-4 aseară  pe Amsterdam Arena. Ar trebui să deconspire ce scrie în a treia tăbliţă.  
          Nu poţi, nu-i aşa, arunca în aer interesul ştiinţific şi nici pe cel naţional!

3 comentarii:

  1. Mihai Dobrea
    Rat, Dodel si cu Piturca si-nca sapte pui de curca, de la olandezi au luat...4 de s-au saturat !
    acum 37 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucian Iosif Cueşdean http://www.facebook.com/notes/lucian-iosif-cue%C5%9Fdean/cum-se-poate-ca-rom%C3%A2nia-stat-na%C5%A3ional-unitar-%C5%9Fi-indivizibil-s%C4%83-tolereze-%C5%9Fi-s%C4%83-pr/492112364175661
    Cum se poate ca ROMÂNIA, stat naţional unitar şi indivizibil, să tolereze şi să promoveze batjocura la adresa neamului românesc
    , prin persoane care o informează, o reprezintă şi o conduc. http://solif.word...Vezi mai mult
    De: Lucian Iosif Cueşdean

    RăspundețiȘtergere
  3. Valentin Salcudean Măi să fie.!.....
    acum 44 minute · Îmi place

    Valentin Salcudean După cum scria de ,, subtil,, la varsta aceea,părea un baiat cu evidente aptitudini intelectuale.
    acum 42 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere