duminică, 14 aprilie 2013

Aia de pe scară e ziarista...



          
           Cursa autobuzului special, din oră în oră, pleacă de la Teatrul Alexandru Davila sămbăta şi duminica gratuit până sus la staţia terminus, cimitirul din deal de lângă stadionul Dobrin spre bunăstarea şi comfortul pensionarilor. Ce să zic, municipalitatea s-a gândit să sponsorizeze recunoaşterea traseului intinerant spre cele veşnice, într-un proiect de mare succes. Nu ştiu dacă pe fonduri europene sau pe buzunarul plătitorului local de taxe, dar ce mai contează.

          S-a creat astfel o concordie ireproşabilă între primarele şi majoritatea votantă a pensionarilor, dincolo de patima închistării în doctrine a partidelor politice. Nici diminuarea taxelor TVA pentru alimentele de bază, sau indexarea pensiei cu inflaţia reală, n-ar fi mulţumit mai mult electoratul decât iniţiativa primarului.

          Cătă satisfacţie nemăsurată se poate citi în privirile senine ale celor care umplu în mod organizat, weekend de weekend autobuzul, ca să aprindă o lumânare nu numai pentru morţi ci, cu recunoştinţă şi pentru vii.

          La conferinţa de azi a primarului, o ziaristă mai alarmistă din tagmă şi-a manifestat îngrijorarea cum că în dimineaţa asta a zărit autobuzul aglomerat, cu doi trei pensionari călătorind agăţaţi pe scară şi că s-ar impune dublarea curselor. La care primarele i-ar fi răspuns:

          Stai liniştită duduie, jumătate din ăştia după amiază rămân acolo!...



Notă: Orice asemănare în sinergia faptelor locale, e cu totul întâmplătoare. Mai ales decând primarele nostru s-a hotărât să reabiliteze, pe bani europeni, nu blocurile ca la Bucureşti, ci locurile de veci.    

            Şi mai cred că aia de pe scară din fotografie e ziarista..



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu