miercuri, 12 martie 2014

Invataturile lui Tiriac



Tiriac spunea odata, anul trecut cand a inceput ascensiunea Simonei Halep, ca valoarea iti este conferita si tu esti constient ca o ai, atunci cand intr-o zi mai proasta castigi meciurile cu adversari egali tie sau mai puternici, dintr-o anumita inertie.  Cum ar veni,  umbra rachetei tale ar functiona singura, dincolo de racordul ei s-ar deschide ca gura unui monstru adevarat, ca o gaura neagra stand sa inghita  ghemul acela portocaliu si scuipandu-l apoi nevazut in terenul adversarului, oricum s-ar numi el, paralizat, care bietul n-ar mai avea timp sa intelega unde si cum s-a intrerupt logica balistica a mingii.
Si ieri si alaltaieri la Indianapolis, in setul decisiv, dupa cate doua breakuri successive ale adversarelor care pareau sa incheie lupta, Simona si-a amintit cuvintele batranului magician si le-a sorbit sensul descoperind locul unde statea ascunsa apa vie. Se pare ca valoarea romancei noastre a inceput sa se decanteaza frumos. Mai e atat de putin si patrundem in topul primelor cinci tenismane ale lumii, de fapt mai e un singur pas. Bravo Simona!

Un comentariu:

  1. Frumos spus, abia acum am descoperit blogul si sper sa revii cu astfel de ziceri cu si despre Simona, o Simona pe care o numim a noastra desi nu am facut nimic ca sa o meritam.

    RăspundețiȘtergere