sâmbătă, 26 aprilie 2014

Dacǎ voteazǎ bǎrbaţii?...



          Se pare cǎ nimic nu e întâmplǎtor pe lume și faptele se petrec cu o precizie matematicǎ de zeci, poate sute de mii de ani, de când viaţa a aruncat pe planeta noastrǎ ca sǎmânţǎ de scandal, sâmburele hazardului. Seminţiile ce au populat în diversele glaciaţiuni scoarţa terestrǎ – unele s-au dovedit periferice, trǎind în neștiinţa lor endemicǎ – altele mai responsabile, nu s-au lǎsat doborâte de arbitrar, civilizându-și atitudinea și cutezând a aduce corecţii în devǎlmǎșie, pentru a se încadra în ordinea fireascǎ lǎsatǎ de adevǎrul de netǎgǎduit al creaţiei.
          Se pare cǎ nu doar cei mai viteji dintre traci, dar și cei mai deștepţi, au fost strǎmoșii noștrii trǎitori pe aceste locuri magice, CARPATO -DANUBIANO – PONTICE, ce ascund încǎ marile taine, dar n-au putut ţine în frâu legendele și urmele dǎinuirii lor uriașe și statornice. Nu știu ce interese meschine au ţinut cu tot dinadinsul și au reușit întrucâtva, sǎ rupǎ firul poveștii și sǎ-i șteargǎ pe daci din istoria poporului român, dar locul lor e acolo și dacǎ temporar s-au oprit undeva, sacrificiul a fost doar cu voia lor. Poate cǎ temporar s-au depǎrtat, pentru cǎ vizionari, au înţeles cât de jos ne-a fost scris sǎ ajungem și poate încǎ așteaptǎ sǎ ne revenim.
          Citeam deunǎzi și mǎ minunam, câte ceva despre calendarul dacic de la Grǎdiște. Locul recent pângǎrit de Ponta, care a închis temporar în aceastǎ iarnǎ drumurile, ca sǎ poatǎ el, familia și acoliţii lui sǎ-și desfǎșoare petrecerea dintre ani, pe tǎrâmurile marilor regi ai dacilor și sǎ le cerșeascǎ binecuvântarea. Cu siguranţǎ cǎ au ajuns cu ATV-urile la Sanctuarul dacilor sǎ-l cerceteze, și, Ghiţǎ i-a tradus semnele clare de la locurile sfinte, cǎ anul ǎsta prin urmare va fi președinte. Și au declanșat zaiafetul dupǎ obicei, zile în șir.
          Dar sǎ revin la calendarul dacic. Unul dintre sanctuare are 101 stâlpi și 13  lespezi, care împart stâlpii în opt grupe de câte opt stâlpi, o grupǎ de șapte, alte douǎ grupe de opt și una de șase. Parcurgi de trei ori cercul, și încǎ opt grupuri, și împlinești anul. Fiecare an se încheie cu o lespede de piatrǎ. Sunt 13 lespezi, deci un ciclu întreg de 13 ani. Patru ani de 364 de zile, patru ani de 365, patru ani 366 și un an de 367 de zile. În total pentru 13 ani se obţin 4748 de zile, a cǎror medie pe an dǎ cifra de 365,23. La sfârșit de an se corecteazǎ cu o zi. La opt cicluri de 13 ani, deci la 104 ani, se mai adaugǎ o zi rezultând o valoare medie de 365,24
          Anul tropic are 365,242198 de zile.
          În ziua adǎugatǎ, cea care ajusta corecţia necesarǎ, dacii petreceau în mândria lor, se scǎldau în vin, ca sǎ uite cǎ timpul e mai veșnic decât propriul destin. A doua zi urmǎreau din nou calendarul, ciclul vegetativ al viţei de vie, perioada de fermentaţie și limpezire a vinului, lucrǎrile în livezi, calculând eclipsele de lunǎ și cele ale soarelui, tǎindu-și cǎrare în minele de aur, sau construind reţelele secrete ale canalelor pânǎ la tezaur.
          Calendarul lor era de 4-5 ori mai exact decât cel al lui Cezar.
          Am putea crede vreodatǎ cǎ dacii nemuritori au fost cuceriţi de romani și-au pierit? Doar femeile dace au dorit sǎ fie cucerite, fǎrǎ luptǎ de învingǎtori și au reușit.

 
          De ce se agitǎ Ponta? De ce se teme dumnealui și socotește iar și iar voturile, în timp ce suita USD, petrece? Ei îl vǎd deja președinte, dar poţi admite, ţara nu-i dinainte așternutǎ doar din femei cucerite și argaţi! Dacǎ n-au bǎut toţi dacii, cucutǎ? În pǎduri nu sunt defrișaţi toţi copacii!… Mai sunt și statui!… La mâna baronilor, dacǎ ei nu-l vor e al nimǎnui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu