sâmbătă, 7 iunie 2014

BONNE CHANCE SIMONA!



          Frenezia care a cuprins România e o stare de bine. De mult nu ne-a mai unit pe noi ca popor un gând pozitiv, darǎmite un om. Dihotomia dominatoare ne-a impǎienjenit ochii și mintea, lucrând ca un virus pe dedesubt. Performanţa Simonei Halep ne-a redat o speranţǎ de normalitate, ne putem bucura. Iatǎ cǎ putem ajunge în atenţia lumii, oameni normali nu fiinţe ciudate, specimene imprevizibile care parcǎ și-au pierdut nordul.
          Am privit-o pe Simona cu încântare în terenul de joc la Roland Garos, nicicum forţǎ a naturii, sau turn de control, nu cea fǎrǎ greșealǎ, nu posesoare a unor abilitǎţi desǎvârșite, mereu harnicǎ și având o elganţǎ fireascǎ în mișcǎri, o libertate a corpului pe care ţi-o poate da doar știinţa jocului, dansul, sau zborul, domindu-și adversarele prin iuţeala deciziei, cǎutându-și contraargumentele chiar în situaţiile ce pot pǎrea definitiv pierdute. Și am vǎzut-o și în interviuri, modestǎ, analiticǎ, sclipitoare uneori, cu respect pentru adversare și savurând fericitǎ clipele ei.
          Finala de azi a Simonei Halep în competiţie cu mitul Maria Sharapova, lângǎ care doar Serena Wiliams își permite sǎ nu pǎleascǎ, ne va da rǎspunsul.
          Dacǎ vom ști sǎ ne bucurǎm la sfârșit, indiferent de rezultat, înseamnǎ cǎ putem rupe pânza de pǎianjen aruncatǎ ca o încercare peste noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu