sâmbătă, 16 august 2014

A fost ziua Mariei



          Din motive exclusiv de Dolce TV, fǎrǎ legǎturǎ cu niscaiva paradigme de diabet (Doamne ferește!) ce mi-ar cǎlǎuzi concret opţiunile pur și simplu, postul nu sfârâie pe grilul meu azi noapte am avut un somn profund. În timpul ǎsta, fǎrǎ legǎturǎ cu somnul meu, la celǎlalt capǎt de lume, pe „celebra axǎ” consacratǎ de președintele nostru, la Cincinati se fǎceau repetiţii de nuntǎ. Se pare cǎ în noaptea asta spectaculoasǎ s-a ales nașa.
          Pentru mine, în vis, era limpede de mult. O serie de concursuri, mai mici sau mai mari, au rolul înainte de ceremonia de nuntǎ, sǎ desemneze actorii ce vor juca pe marea scenǎ a US Open-ului în rolurile principale. Deci, cum spune nepotul meu Toma când vrea sǎ sublinieze ceva, el tot timpul vrea sǎ sublinieze, la opt ani împliniţi ieri, ar vrea sǎ fie mereu în centrul atenţiei, deci, așadar, la Cincinati azi-noapte s-a ales nașa.
          Nu e rea! Sharapova ca nașǎ, nu e rea de loc!... Și mǎ opresc aici fǎrǎ alte insinuǎri cǎci nu mai știu ce pazǎ de corp angajatǎ are în joc în ultima vreme. Nu știi niciodatǎ cu ce hocheist te trezești în cârcǎ într-un bodicec, de zici cǎ n-ai avut noroc!
          Maestrul de ceremonii pare a face o campanie de toatǎ isprava (De luat în calcul spre identificare și coptat, neapǎrat, în cursa pentru Cotroceni!). Nu știu dacǎ ǎia de la Dolce TV au prins în camerǎ cum se mișcau fetele în timpul dansului. Ce sǎ zic, nașa era mai înaltǎ, hârșitǎ de viaţǎ, știa toate secretele, se arcuia lasciv, în definitiv pe câţi i-a avut la degetul mic! Simona noastrǎ avea graţie și tulburatǎ de muzicǎ, se roșise un pic în obraz, dar nu se cǎdea sǎ eclipsezi, nu era seara ei azi! Nu tulburi gemetele alea senzuale cǎ te faci de basm, poate fi pentru nașa Sharapova ultimul orgasm.(Mirarea cititorului aici se justificǎ. Sirina Wiliams unde e? La ea nu se aplicǎ?) Te pǎstrezi proaspǎtǎ, triumfalǎ nu-i așa, pentru spectacolul tǎu de galǎ în rochie albǎ de mireasǎ.

          Între timp la București e o frǎmântare printre nuntașii aleși. Premierul a ieșit în oraș în pelerinaj cu rugǎciune la Biserica Sf. Gheorghe Nou, face mǎtǎnii și se roagǎ sǎ scape ţara de recesiune. Cu ochii ţintǎ la Soare Rǎsare s-ar lepǎda de credinţa americanilor, ca Mateiaș feciorul cel mic al Brâncovenilor, dar se uitǎ președintele urât, nu e cu putinţǎ cǎ-i stǎ scutul de la Deveselu în gât.
          Și nici la US Open, dezvǎluire pe surse.com, nu are invitaţie. E și el om! Nu s-a mai pomenit umilinţǎ mai mare. Ar fi vrut sǎ-i punǎ pe frunte coroana Simonei cu tot partidul la picioare, când o fi sǎ fie sǎrbǎtoarea cea mare. Era potrivit înainte de campanie. Dar americanii l-au tratat cu refuz considerând fapta un abuz. Șansele ar putea sǎ-i creascǎ, i-au sugerat sǎ meargǎ cu spatele cǎtre ei, în mâini, pe frânghie, direct pe axǎ, cu faţa la rǎsǎrit, dacǎ vrea sǎ-l primeascǎ în tribunǎ. Ar mai fi timp aproape o lunǎ de antrenament.
          Odatǎ s-a cǎtrǎnit și i-a zis „madamei usturoi” sǎ gǎndeascǎ urgent o taxǎ pentru noi iar Prea Fericitului Daniel sǎ slujeascǎ pentru el, o sfeștanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu