miercuri, 27 august 2014

Pleacǎ primarii în ţǎrile calde


        Caut sǎ înţeleg migraţia primarilor, pentru care se chinuie în ultimele zile Dragnea și sǎracu premier. Unde sǎ mǎ documentez mai bine ca sǎ înţeleg fenomenul, decât pe Wikipedia?
          “Migraţia este considerată de cercetători unul din cele mai complexe bioritmuri din lumea animală.” 
          Trebuie sǎ recunosc  deja deslușesc firul logic.
          “Activitatea migraţionalǎ a pǎsǎrilor este controlatǎ de un ceas biologic intern și condiţionatǎ de hormonii eliberaţi în timpul toamnei. Astfel fotoperiodicitatea, scǎderea temperaturii, apariţia maselor de aer rece afecteazǎ sistemul nervos simpatic al pǎsǎrilor și hipotalamusul elibereazǎ o serie de hormoni ce alerteazǎ ceasul intern și îi spune cǎ e timpul sǎ migreze.”
          E clar cǎ miniștrul Dragnea al administraţiei și ministrul Oprea al internelor, controleazǎ și condiţioneazǎ toatǎ activitatea hormonilor sexuali eliberaţi de hipotalamus, adicǎ de premier și alerteazǎ ceasul biologic ce ticǎie la guvern. Astfel fotoperiodicitatea în timpul toamnei, scurtarea zilelor pânǎ la alegeri și mai ales scǎderea temperaturii și apariţia maselor de aer reci dinspre DNA, afecteazǎ sistemul nervos simpatic al puterii.
          “În general pǎsǎrile migreazǎ în grupuri mari, se pune problema de unde știu ele încotro sǎ se îndrepte ca sǎ ajungǎ unde trebuie? Cu siguranţǎ e un instinct primar, în general în fruntea stolului zboarǎ pǎsǎrile cu experienţǎ care au mai fǎcut traseul.”
          Gata! Suficient atât, acum îmi explic. Dupǎ minciunile în bulboanǎ pe care le-a tot debitat, e clar cǎ premierul nu prea are instinct primar și de-aia s-a decis sǎ ia cu el neapǎrat toţi primarii. Doar n-o sǎ-i accepte lângǎ el în fruntea stolului, nici pe Ilici, nici pe Geoanǎ!
          Numai cǎ, de când Bǎsescu l-a lovit în aripǎ, în punctul critic cu MTO-ul, i-a stricat penajul și pare cǎ și-a pierdut simţul de orientare în spaţiul geopolitic. Acul de la busola cu pricina, dintr-o datǎ a pierdut vestul rǎmânând blocat pe Marea Chinǎ. Nu-i nimic. O s-o ţinǎ lângǎ el pe aia micǎ de la finanţe, sǎ-i îndrepte bandajul din când în când și tot restul...
          E în joc interesul naţional, o sǎ înţeleagǎ și Daciana contextul.

Plai bǎlai – pamflete politice

2 comentarii:

  1. Petre Anghel Bun, foarte interesant. Felicitari! Merita citit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Relu Bucur · Prieten(ă) cu Petre Anghel şi alţi 8
    activitatea astora e,, migratia,,dupa mirosul banilor.
    5 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere