miercuri, 10 septembrie 2014

Karaoke. Uţa cu Cruduţa













          În crizǎ de idei, scena politicǎ s-a transformat într-un spectacol grotesc de Karaoke. În mijlocul pieţelor marilor orașe, la cǎminele culturale (care au mai rǎmas), sau în curţile primǎriilor satelor românești acolo unde se strâng conaţionalii când se împart ajutoarele, la stadioane, sau la sǎrbǎtorile tradiţionale pe Muntele Gǎina sau la Ţebea lui Avram Iancu, în vieţile noatre care nu ne mai aparţin în bunǎ parte, cotropite de televizor, suntem în permanenţǎ agresaţi de pe o scenǎ improvizatǎ și suportǎm cu stoicism goliciunile generoase ale piţipoancelor, alǎturi și în întrecere cu goliciunea de cocalari a bǎrbaţilor de stat ai acestui neam, expusǎ cu vocile lor guturale, dupǎ ce si-au consumat caviarul și au bǎut bere rece ca sǎ fie populari. Cât sǎ suporte și bietul microfon surd, marele mutilat cu membrana sfârtecatǎ de gloanţele democraţiei, aceleași cuvinte repetate la nesfârșit în polifonia ultimilor 10 ani, imnul devenit manea, Jos Bǎsescu?
          Și tocmai când ne așteptam mai puţin, și ne puteam gândi cǎ în sfârșit în contextul terminǎrii mandatului va fi schimbat textul în campanie la Karaoke, a apǎrut din senin Tǎricelu cu aceeași manea, suspendarea președintelui.

          Nu-l luaţi în seamǎ! Ocupat sǎ sporeascǎ șeptelul, „inimǎ zburdalnicǎ” s-a trezit singur împingând cǎruţa cu proști ai lui Voiculescu de la Antenǎ. Pânǎ și comandantul de oști PSD l-a trǎdat. Ar fi vrut și el ca bǎrbat de stat sǎ se dea pe scenǎ uţa la Karaoke, cu Cruduţa și n-a apucat.
Plai bǎlai  pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu