luni, 6 octombrie 2014

De ce s-a lǎsat pǎcǎlit Ioan Rus?

          De ce s-a lǎsat pǎcǎlit Ioan Rus? Vreau sǎ spun de la început ardeleanul mi-a plǎcut întotdeauna și mai ales atunci când a știut sǎ se retragǎ la timp dintr-o mare minciunǎ, la Referendum. Vǎ aduceţi aminte!... N-a vrut omul sǎ prindǎ chifteluţe, mai mari, mai micuţe, aruncate cu praștia de dincolo de zidul pușcǎriei, mai devreme sau mai târziu.
          Master Planul acesta General al Transportului (la omul sǎrac...), pus în proiect de cei trei șmecherași („mitici”, pitici, tot un drac!...), Pontonel, Șovǎiel și Superman, al lui Bombonica de la Teleorman, exersând sportul minţii la bambilici, au încrucișat strategica – sǎ poatǎ șmecherii și Europa și Românica – la capul mortului.
          La priveghi, au convenit cum sǎ apuce fiecare o bucatǎ mai mare a tortului, din pomanǎ. N-au pus geanǎ pe geanǎ! Totul a fost gândit! Pentru prostimea votantǎ au desenat 2000 de kilometrii de autostrǎzi pe hartǎ, pǎnǎ în 2020. Ei deștepţi, noi zevzeci! Iar în 2030, au prevǎzut sǎ fie gata și noul Drum al Mǎtǎsii. Astfel Bucureștiul, sǎ devinǎ un nod între Beijing și Înalta Poartǎ.
          Întorși pe cǎlcâie, au lǎsat Moscova momâie. (Cum i-a tras-o Simonei, Sharapova, cu un smeci!...). S-au ferit de ea ca dracul de tǎmâie. Deci:
          „Vom face cu americanii un pod. Îl trimitem pe Putin la rǎdǎcini în odaia mǎsii, punem de pazǎ pușcașii marini, în faţa ușii, și ni-i facem vecini direct pe chinezi. Nu împǎrţim din câștig nimic cu rușii!”
          Ce-avem acum?
          500 de kilometri toatǎ reţeaua de autostrǎzi dus-întors, și, Pitești – Sibiu pe Coridorul IV în regres. Retrogradat. Stors în drum expres, printr-o scamatorie de om zglobiu. Termen de finalizare 2030. Mult prea târziu!
          M-au trecut fiori reci și-au pocnit în urechi. Va fi pustiu la Dacia- Renault. Negrșit, va fi vândut pǎnǎ atunci și fierul vechi.
          De ce s-a lǎsat pǎcǎlit Ioan Rus?
          I-au turnat în urechi șmecherașii: „Lasǎ cǎ pentru Pitești-Sibiu dau ei toţi banii; pungașii lui Barroso cǎ îi intereseazǎ! Spunem la Bruxelles cǎ nu e prioritate pentru noi, și, dacǎ vor autostradǎ, pluseazǎ! Noi sǎ fim pregǎtiţi. Achiziţionaţi terenurile pe unde trece drumul expres, ca pentru autostradǎ, dinainte!”
          Mi-a venit așa un miros de plǎcintǎ fierbinte!...
          De ce s-a lǎsat pǎcǎlit Ioan Rus?

          Chifteluţe n-a vrut, da’ plǎcinte?... Ardelean get beget s-a gândit mai încet. Trag nǎdejde cǎ nu se lasǎ dus!...

Plai balai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu