marți, 7 octombrie 2014

ȘARPELE CASEI

          Se pare ca justiţia lui Dumnezeu și justiţia oamenilor sunt ca douǎ vase comunicante. De la o vreme se umpluse ţara de hoţi. Cât sǎ rabde și Dumnezeu? Și ǎia din justiţie cât sǎ tacǎ? S-a dat drumul la procurori sǎ mai rǎreasca din ei. Cei vizaţi, în disperare, erau destui, au cǎutat fiecare gaura lui de șarpe, și, cum șerpii sunt mai mulţi la o casǎ mare, au pus ochii pe Casa Poporului, cumpǎrând locuri în parlament. Evident, ei credeau cǎ alea sunt locuri de veci. Acolo justiţia pǎtrunde mai lent cǎ locul e sacru și plin de imunitǎţi. Dai banii și poţi sta pânǎ ţi se face acru, servind bunǎtǎţi.
          S-a întâmplat însǎ ceva, la un referendum, ţara a fost întrebatǎ și a vrut doar trei sute de parlamentari. Nu știu cum a aflat Dumnezeu și i-a chemat la el pe judecǎtori și pe procurori!
          „Ţara cere vrute și nevrute e sǎracǎ și nu știe ce vrea. Nu e învǎţatǎ cu numerar, mǎ-nţelegi? Noi, ǎștia 600 ne-am adunat laolaltǎ sǎ-i facem legi. N-o lǎsǎm baltǎ la cheremul unui marinar! Desfiinţǎm ANI, DNA-ul și parchetele. Ștergem cu buretele datoriile, umflǎm bugetele, dǎm foc dosarelor și o luǎm de la zero, cum voia Nero. Rǎmâne ţara curatǎ! A vorbit cam dezlânat deputatul de Dâmboviţa.
          Se pare ca justiţia lui Dumnezeu și justiţia oamenilor sunt ca douǎ vase comunicante. De la o vreme, tot mai des, unul câte unul ies din gaurǎ de șarpe în cǎtușe aleșii Domnului. Ar trebui sǎ punem un notar la ușe, sau un consilier bancar. Ei le au cu numǎratul. Sǎ nu cadǎ Doamne ferește din prea multǎ monotonie vreunul pradǎ somnului! Sǎ ne trezim în parlament cu mai puţin de trei sute de hoţi cǎ asta e norma europeanǎ valabilǎ pentru toţi.
          La DNA se dǎ la greu cu subsemnatul. Cǎile Domnului parcǎ sunt tot mai descurcate!

          Ajutǎ-ne Doamne!

Plai balai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu