duminică, 18 ianuarie 2015

Poezia vie

            “Pentru toţi poeţii mari care au trǎit în limba românǎ sǎ pǎstrǎm zece secunde de liniște!”
            Inspirat poetul Adrian Suciu la capǎtul unei dupǎ-amieze ca o oazǎ – apǎrutǎ în deșertul de frig al zilei de ieri – realǎ, consistentǎ, într-o Direcţie 9 care pare sǎ fi gǎsit locuinţǎ înǎltǎ Poeziei vii. Și parcǎ am vǎzut atunci fulgi de zǎpadǎ coborând din tavan peste rǎnile prin care sângeraserǎ cuiele. Atâta tǎcere, dupǎ ce dinainte cuvinte libere exersaserǎ împletituri de lânǎ.
            A fost o întâmplare de ţinutǎ în care clinchetul de pahare, la îndemnul voalat al gazdei, n-a acoperit șoapta poeţilor. Nu se putea altfel cǎci în prejma zilei sale de naștere Mihai Eminescu coborâse și el stând la o masǎ cu Magda Isanos, Lucian Vasilescu, Nichita Stǎnescu, Dimitrie Stelaru, Ciprian Chirvasiu și alţi truditori ce însemnaserǎ locul.( Cer scuze celorlalţi mulţi prezenţi la manifestare.)
            Șase tineri frumoși, statui vii, unii risipitori, au plantat puieţi în ogorul de fum de la Club 99, împǎdurind dimineţi cu rouǎ limbii române.
            Au lansat cǎrţi: Marius Dumitrescu, Valentin Leahu, Raluca Oana Ciceu, Marie Vrânceanu, Cristina Cîrnicianu și Emil Sude. Au slujit muzical poezia, Raul Cârstea și Adi Manolovici.
            Consemnând Ion Toma Ionescu aștept imagini pentru blogul meu. http://pasareacetii.blogspot.com
            Mulţumesc fumos pt fotografii Claudia Minela. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu