joi, 2 aprilie 2015

Halepeno de neoprit

            Bunǎ dimineaţa oameni buni! Simona Halep ne-a mai fǎcut azi noapte un cadou și va juca în semifinalǎ la Miami, înfruntând-o pe Serena Wiliams așa cum ne-am dorit. În primul set cu Sloane Stephens a intrat în teren de la înǎlţimea meciului cu Silvia Peneta și a zburdat aproape fǎrǎ rateuri ca o cǎprioarǎ pe versant. Un 6-1 sec în faţa unei gazele care pǎrea, cu picioarele ei lungi, cǎ nu știe sǎ se sprijine de pietrele muntelui.
            Setul urmǎtoar a început tot așa. În câteva minute se fǎcuse 3-0, cu douǎ break-uri ce pǎreau decisive. Relaxatǎ, ajunsǎ deja pe platou, începusem sǎ ne gândim cǎ alergarea ei ușoarǎ va închide prea grabnic și fǎrǎ emoţii o ascensiune ce nu va avea istoric.
            Și odatǎ parcǎ s-au reașezat plǎcile tectonice, suprafaţa de joc s-a înclinat imperceptibil și unghiurile de lovire ale rachetei s-au închis cu câteva miimi de secundǎ. Pânǎ sǎ-și refacǎ reglajul fin, o serie de trasoare au poposit în banda fileului, altele au explodat cu câţiva centimetrii dincolo de tușe. Nu s-ar putea spune cǎ Simona cedase mentalului, iar de partea cealaltǎ Sloane cǎpǎtase idei. Simona își continua tirul neîntrerupt de rafale în orb, își pierduse ţinta și parcǎ insista cu nerǎbdare sǎ-și iroseascǎ muniţia pe mâna ei. De la 3-0 s-a ajuns la 4-3 pentru americancǎ. Patru ghemuri pierdute la rând de sportiva noastrǎ.
            Aducându-și aminte cǎ a doua zi urma asaltul decisiv cu Serena și energiile trebuiau pǎstrate, s-a dat un pas înapoi, a respirat adânc, și-a luat din tribunǎ porţia de încurajǎri, și a reînceput sǎ adune punctele pe tabela de scor . 5-5. Apoi breakul, și a închis fastuos cu zâmbetul ei luminos. 6-1, 7-5.

            Cǎ o ultimǎ remarcǎ, precizez. Și la Indian Wells, și la Miami s-a vândut bine tricourile Halepeno și tricolorul românesc. Bravo SIMONA!

http://wtatenn.is/AYCr6G

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu