luni, 20 aprilie 2015

Șah-mat cu cǎluţii argintii


            Rezultatele fetelor noastre la tenis și clasamentele oficiale ne dǎdeau dreptul sǎ sperǎm cǎ dupǎ întâlnirea cu echipa canadianǎ în Fed Cup ne vom plasa în elita mondialǎ acolo unde meritam și prognozau calculele. Mai pleda pentru noi, faptul cǎ tribunele cu spectatori n-ar fi trebuit sǎ ne fie ostile, colonia româneascǎ cu vechi ștate și steaguri tricolore adunate în timp, având prestaţii stabile.  
            Numai cǎ la fel ca-n viaţǎ, socoteala e-n piaţǎ, la tarabǎ.
            Astfel cǎ ne-am trezit în avion traversând oceanul cu doi cǎluţi, un pion și-un ofiţer în costum de paradǎ care-și pierduse buzduganul. Fǎrǎ reginǎ, cu cele douǎ turnuri dǎrâmate nu întrezǎream Alinei Tecșor, comandantul statului major, nici o posibilitate de ieșire din încercuire. Pǎrea cǎ va fi un dezastru iminent. Ce tacticǎ sǎ aplici pe moment când semeaţa reginǎ Bouchard se cocoţase ca un leopard pe blindajul ei cu șenile ce înghiţea motorinǎ și scotea flǎcǎri și fum?
            Fetelor Bouchard e de tablǎ vai steaua ei, nu vǎ speriaţi de ea, e un ostatic! Voi fiţi cǎluţi argintii, vii! Și mâncaţi jǎratic!

            Așa a fost. Bravo Alexandra Dulgheru! Bravo Andreea Mitu! Bravo Alina Tecșor care a legat echipa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu