vineri, 21 august 2015

Sisif la Cincinnati, sau la Palatul Victoria?



Sã fie  o minge de tenis?...
 
Adevãrurile ȋn istorie, ca și ȋn mit, sunt cel puți trunchiate. Vremea adaugã ȋnsușiri noi care depãșesc statura inițialã,  la fel cum umbra unui om se lungește, sau se adunã, dupã cum cade lumina soarelui.

Sã-l luãm de exemplu pe Sisif, tatãl lui Ulise. El a rãmas ȋn memoria matricialã, cu perseverența sa de a ȋmpinge pȃnã ȋn vȃrful muntelui piatra, care, nestatornicã, se va rostogoli de fiecare datã la vale, omul trebuind s-o ia de la capãt cu cazna lui, ȋn infern.

Mai știe cineva cã Sisif ar fi fost de fapt cel mai viclean dintre muritori, pãcãlindu-și propria moarte și ȋncercȃnd sã-l pãcãleascã pe Zeus și sã devinã nemuritor?

Mã uit la Halep cum cu fiecare turneu pornește de jos și urcã pe munte sfidȃnd resursele sale fizice, rostogolind peste fileu un bolovan din ce ȋn ce mai greu, și, aș fi ȋnclinat sã o compar cu Sisif.

De fapt fac o greșealã, cum facem toți!

Adevãratul Sisif seamãnã cu Ponta, mai bine zis, invers! El și-a construit bolovanul sãu din viclenii și minciuni, și-l umflã la pompã ȋn fiecare zi!

Plai bãlai - pamflete politice

Un comentariu:

  1. Daca ar fi mai multi oameni care sa aiba curajul dvs de a spune lucrurilor pe nume, cred ca ne-am indrepta in directia corecta

    RăspundețiȘtergere