marți, 17 noiembrie 2015

Galaxia Gaudeamus



       

        Mâine se deschide Gaudeamusul.

Multe sunt asemǎnǎrile care se pot face între o galaxie din universul material şi celǎlalt univers al spiritului şi cunoaşterii, infinite amândouǎ. O atracţie  greu de explicat pentru un neînsemnat privitor contemplativ ca mine ce nu-şi propune sǎ facǎ o disertaţie ştiinţificǎ guverneazǎ cele douǎ sisteme.

Ne va ajuta sǎ înţelegem mai bine similitudinile, vehiculul în care vom urca de mâine cǎlǎtorind între cele douǎ lumi, cǎci Pavilionul central de pe malul lacului  Herǎrtrǎu seamǎnǎ destul de mult cu o farfurie zburǎtoare.

Editurile mai mari, mai mici sunt precum stelele gigantice sau pitice (Humanitas, Polirom, Paralela 45, RAO, Litera, Trei, Herg Benet mai nou, par stele fixe, dar fiecare are traiectoria ei! ).

Sunt şi stele fugare şi comete ce apar şi dispar.  

Fiecare stea are sistemul ei planetar. Planetele sunt cǎrţile care strǎlucesc, cu o intensitate mai mare sau mai micǎ, dupǎ lumina care o primesc prin intermediul scriitorului de la creatorul ceresc.

Ciclic, în fiecare an în noiembrie toate drumurile duc la Gaudeamus un bazar care ne ameţeşte cu ofertele. Nu ştii la care stand sǎ te opreşti. Centrul lumii, pentru câteva zile se va muta la Bucureşti.

Mare atenţie la semaforizare! Poţi fi atins de roiurile de stele cǎzǎtoare sau de meteoriţi. Şi grijǎ mare ce înghiţi, în jur e mult praf stelar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu