sâmbătă, 12 decembrie 2015

Truică, prinţul şi marea cufureală



Sincer m-aş bucura ca măcar un singur român aflat vremelnic la putere ce a avut în mâini borcanul cu miere, sau ar fi putut să-l aibă dacă ar fi vrut, nu şi-a băgat degetele murdare sau vreun rât, lustruit antiseptic cu ceară, în miere, până la gât.

Am încă în memorie instituţia televiziunilor la telejurnalul de seară, cum păzeau ursul cu camerele deschise, vorbeau de separaţia puterilor statului şi-i dădeau peste bot să nu iasă din bârlogul palatului de la Cotroceni, dintre vise, să ameninţe în nevrednicia lui integritatea borcanului cu compuşi meliferi de pe masa cinstiţilor mireni şi să încalce Doamne feri constituţia!

Mierea a stat pe masă doar la palatul Victoria sau la parlament, că evident acolo erau trântorii, marii masculi ai neamului albinesc, alde Ioan Oltean, Ioan Adam,  Viorel Hrebenciuc, care făceau istoria şi sugeau sugiuc. Un sugiuc mai special. Hocus pocus  şi se topea din borcan conţinutul floral.  Ce e drept bântuiau muştele, ditamai viespi şi mai plevuştele, bâzâiau ce bâzâiau, îşi luau tainul, pădurile de salcâm, câmpurile cu flori şi plecau.

Mărturisesc l-aş putea înţelege pe Truică, „umbra vocii Patriciei Caas”, mare cântăreaţă! El şi-a extras numai florile, nu strică el că a rămas mai puţină verdeaţă pe moşia prinţului Paul de Romania.

Şi la zece ani, după ce s-a consumat toată mierea, singurul vinovat pare să fie ursul. Nu şi-au uitat discursul televiziunile:

„Ursul a ştiut de la servicii jaful, l-a acoperit cu cearşaful şi a păstrat tăcerea! El e singurul vinovat că s-a terminat mierea şi nu s-a autosuspendat!”

Oare zece ani să fi stat degeaba? Mai ieşea la televizor, mai ameninţa, 
mie mi se părea că îşi făcea treaba constituţional, cum putea… 
(E trist că eşti băsist, autore!...Ce să fac, a rămas singura speranţă, 
trag nădejde „not to be smeared him more!”

În „epoca întunericului” cum a botezat-o marele ziarist Bogdan Chiriac, cum s-o fi schimbat din rădăcini justiţia, orbeşte? Şi-a băgat coada vreun drac? Înalta curte pascuieşte acum rechini. DNA-ul şi ANI nu existau. Lucrau cumva marţienii pe ultrascurte la proiect? Sau americanii ne-au pus pe tavă un concept expert americănesc:

„Aia care au furat miere să mănânce otavă şi să bea vin fiert în beciul domnesc!”

Plai balai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu