vineri, 27 mai 2016

Una pe faţă una pe dos



Tablete în alb şi negru

Două românce în optimile de finală la Roland Garros! Nu e de loc rău, spre a ne însenina un pic sufletul după atâta amar de apă de ploaie înghiţită de nori (circuitul apei în natură!), din bidoanele de dezinfectanţi vărsate în spatele halei de la Hexi Pharma, înainte să vină procurorii şi serviciile să facă cercetări şi să întocmească rapoarte ca să le pună pentru lectură în pagină de carte pe masa preşedintelui, sub forma unui roman de ficţiune.
Din păcate nu am apucat să vedem bine soarele şi odată s-a înnorat din nou, dinspre Cotroceni şi am văzut venind preşedintele, aşteptat ca o mană cerească la pupitru, să ne citească impasibil de pe nişte hârtii din roman, concentraţiile biocidelor şi antisepticilor, în loc să fluiere şi să împartă ca un arbitru imparţial cartonaşele roşii pentru brambureala şi loviturile la gioale din careul serviciilor.
Am putut citi totuşi supărarea pe chipul său, căci, imbecilii care-i fac programul la Cotroceni au pus Şedinţa CSAT la ora când Eurosportul transmitea de la Roland Garros meciul Simonei Halep.
Stau şi mă-ntreb în faţa micului ecran, de ce n-o fi fluierat Preşedintele? O fi avut fluierul înfundat cu furnici? Era momentul unei reforme, l-a pierdut! Şi apare Tolontan:
Păi n-ai văzut? N-a avut norme şi proceduri şi n-are nici ecuson FIFA!…

Plai blai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu