marți, 23 august 2016

23 august. Bilanţ pe stil nou



23 august. Ceva nori pe cer şi fanfarele militare, alea care au rămas n-au ieşit să fanfaroneze ca altădată pe străzi pentru marea defilare. Nici carele alegorice ale sportivilor încărcate cu medaliile olimpice n-au mai fost păstrate. La ce bun? N-aveau rost să mai existe! Au fost dezmembrate şi valorificate la fiare vechi. Nu mai e nevoie de amintirile alea triste ale epocii comuniste!
Oricum, prea mare risipa pentru medaliile strânse în Olimpiada de-acum de la Rio. Alea care sunt, pot intra cu brio într-un buzunar al lui jupân Petrache, Preşedintele Comitetului Olimpic Român. Dar mai bine să le ţină de gât că s-a rupt buzunarul de la costum şi dă urât, dacă le pierde şi pe-alea pe drum.
Dar din dar se face raiul! Bine că sunt şi nu deraiază tramvaiul cum ar vrea unii!…
Mi-a plăcut sloganul cu care au revenit în ţară oficialii, sporovăind ca lăstunii.

 „E BINE CĂ AM REUŞIT SĂ AVEM TOATĂ PALETA DE MEDALII!” Iar bronzul a fost productiv a produs peste obiectiv. Nu ne-am întors cu mâna goală din arenă. Avem trei medalii, ce dacă una din ăle trei e cecenă.
Am rămas pe podium. Suntem argintul între Indonezia şi Bahrain



Eu dacă aş fi fost oficial nu m-aş mai fi întors în ţară, cum o făceau pe vremea lui Ceaşcă sportivii pe val. Da cine să-i primească?…

Unii nostalgici ne aduc în memorie clasamentele din tristele olimpiade totalitariste. Tocmai azi de 23 august.


Da, dar olimpiada de la Moscova a fost boicotată de americani şi ierarhia e contestată!




Pe bune? Bine da, Olimpiada aia de la Los Angeles evident că nu se pune, că n-a fost rusul prezent!...



Uite la Seul a fost şi rusul şi americanul, deci locul opt era onorant!
E important de ştiut că 88 e înaintea lui 89. Acolo rusul şi americanul sau înţeles e de presupus, să-i dea lovitura de stat Ceauşescului şi i-au pus la gât, împotriva firescului, câteva medalii în plus şi flori (political success!), ca să creadă el că e cel mai iubit dintre dictatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu