sâmbătă, 20 august 2016

Semifinală la Cincinnati



Spectaculoasă victoria Simonei Halep de azi noapte. La începutul meciului nu i-a mers nimic! O zi dintre cele negre, când racheta e surdă, mingea absurdă are o mie de colţuri şi terenul pare că se mişcă viu precum spinarea unui elefant care vrea sa te trântească în mijlocul savanei, unde n-ai scăpare de atâtea sălbăticiuni. Şi sălbăticiunea cea mare părea leoaica Radwanska.

Îl adusese în tribună pe ginerică al ei cu tot alaiul de lei pregătiţi de nuntă. Se profila o zi cruntă pentru Simona, satanică.

Se făcu 4-0, dintr-un foc cât ai spune că n-ai noroc! Parcă secase pe bune toată apa oceanică! Sincer credeam că Simona va intra în panică, dar ea s-a luptat pentru fiecare centimetru ca să-şi recucerească malurile. Încet, încet s-au reaşezat în matcă valurile.

S-a terminat până la urmă 7-5 pentru româncă în primul set, dar nici un petic de pământ arabil, nu s-a dat degeaba de la buget, poloneza nevrând să se îndoaie, a ripostat imperturbabil. Simţise că va veni ploaie.

În setul doi s-au însămânţat mai întâi colţurile şi fiecare a făcut câte un break. Ba nu două, al doilea se pune numai la Halipena Era de-acu clar că  scăpase de la înec şi nu pentru ea va cânta sirena.

Urmează primul ghem la zero şi încă un break. Simona îşi protejează cu grijă picioarele cu prosopul în pauză. Oare Radwanska să fi cedat? Stăteau amândouă sorbind apă înaintea ultimului ghem. Muşchii Radwanskăi întinşi parcă gem, lăsaţi la uscat pe spetează de lemn. Simona cu muşchii încordaţi, vibrează aşteptând doar un semn de la zei… Ginerică al polonezei a plecat. Ducă-să! De nuntă îi mai arde ei?...

7-5/ 6-1!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu