luni, 10 octombrie 2016

Arestaţi cultura





Am văzut într-un filmuleţ pe facebook doi vajnici jandarmi, reprezentanţi ai statului care cu osârdie vegheau să nu se tulbure ordinea publică pe străzile Iaşiului nici cu un dram de cultură. Orice manifestare culturală nesupravegheată, în stare de libertate, devine fără îndoială obscură. E un pericol public. Poate atenta la voturile pesediste.
Se jucase o piesă de teatru, iar organele vigilente şi triste au sosit la faţa locului în exerciţiul funcţiunii să-i legitimeze pe actori şi dacă numele din buletin nu era acelaşi cu numele personajului, deţinut în piesă, să-i umfle puţin şi să-i ducă la secţie. Doar superiorul era îndrituit la final să decidă dacă indivizii erau periculoşi şi să-i aresteze preventiv dintr-un motiv sau altul consemnat cu grijă în procesul verbal.
Proferaseră pe scenă injurii şi folosiseră un limbaj de-a dreptul obscen cu multă satisfacţie sub masca personajelor pe care le interpretaseră cu asupră de măsură şi antren. Se-nţelege că autorul piesei era unul de-ăla deşteptul, puşcăriabil liberal, ieşit mai devreme pe baza cărţilor scrise ca să-şi diminueze pedeapsa.
E oarecum notabil, nu de nebună susţine doamna ministru Prună, că trebuie aduse amendamente la lege.
Poftiţi de vedeţi un filmuleţ epocal! Prostia eminamente în carnaval… Facebook-ul e plin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu