miercuri, 26 octombrie 2016

Neymar la PSG





Artistul Neymar pare că vrea să-şi încheie perioada catalană,  adăugând o nouă etapă la stilul său unic, puternic individualizat, inspirat parcă de spectaculoasele construcţii ale arhitectului Gaudi şi trăgând concomitent cu ochiul suficient de aplicat lângă un alt mare artist extraterestru ale cărui proiecţii şi arabescuri imaginate pe verdele crud al gazonului, frizează prin acurateţe şi simplitate perfecţiunea pură.

Şi cum să poţi întrece nebunia de geniu a lui Lionel Messi dacă rămâi mereu în umbra lui? Unde te-ai putea duce pentru a adăuga strălucirii tale native de brazilian, consistenţa hieratică a enigmei, spărgând canoanele şi înconjurându-te cu un nimb care să dăinuie şi să te urmeze precum zâmbetul misterios al Giocondei?

Parcurgând divagaţiile mele, să nu credeţi cumva că Neymar va rătăci mai întâi, ajuns la Paris, prin galeriile Luvrului să studieze tehnicile flamande, culorile, sau de unde cade lumina în tablourile titanilor picturii. Mai repede cred ca se va grăbi, cât încă sunt proaspete şi nu sau şters, să citească urmele literelor lăsate în iarba terenului de Ibrahimovici, un alt mare fotbalist pe care ar trebui să-l înlocuiască dacă va încheia la vară până la urmă contractul cu PSG.

Negocierile după cum ne informează ziarul L’Echipe deja au început. Clauza de reziliere a contractului este de 193 milioane de euro. Nu e mult dacă facem chibzuit socotelile, pe lângă valoarea lui Neymar, tricourile vândute, noile pieţe de desfacere, sponsorizarile, biletele la stadion, suma ar putea fi recuperată în maximum doi ani, iar Neimar are doar 24.

Întâmplător am citit undeva că un tablou al lui Leonardo da Vinci, ar putea fi vândut la o licitaţie de artă cu 200 milioane de dolari. Tabloul pictat în ulei se numeşte „Salvator Mundi”(Salvatorul Lumii) şi e pictat pe lemn. Sincer, nu ştiu de ce, mie mi se pare că „Salvator Mundi”seamănă cu Neymar şi Neymar e viu…

Un comentariu:

  1. PSG încearcă de un an să-l cumpere pe Neymar. Poate va reuşi până la urmă. :)

    RăspundețiȘtergere