marți, 28 martie 2017

Să treci Golgota





În noaptea asta Simona Halep a traversat Golgota. Meciul cu Samantha Stosur pare să fi fost o încercare de reiniţiere, un ritual al revenirii la nivelul de unde prin lipsa exerciţiului căzuse. A fost nevoie şi de două şedinţe de spiritism cu antrenorul Darren Cahill pentru limpezirea mentalului care o trăgea în jos mai mult decât efortul fizic al urcuşului. Nu a fost o partidă formidabilă, ci deosebit de spectaculoasă prin răsturnările incredibile de scor. În primul set a pornit mai bine Simona. A făcut primul break, a condus 4-2, dar a devenit temătoare şi australianca simţind-o şi-a văzut de treabă gospodăreşte câştigând cu 6-4.
În setul 2 scenariul pare că se repetă, tot Simona face primul break, dar în continuare o trădează serviciul e alergată pe tot terenul de o Stosur ce deşi pare rigidă sare ca un cangur, iar Halep are câteva izbucniri de furie şi neputinţă pe care şi le varsă pe rachetă care se încăpăţânează să nu răspundă la comenzi
Se ajunge la 5-2, abia reprim gestul de a închide televizorul. Gândesc totuşi că e important modul cum  întâmpini un dezastru şi-ţi poţi da seama după atitudine dacă te copleşeşte pe deplin pentru timp îndelungat şi rezist tentaţiei. Aşa e lupta. Până la ultima minge. Îşi câştigă serviciul, greu dar important, revine şi strânge scorul 4-5. Ghemul următor se joacă pe sârmă. Pentru Simona dedesubt se cască prăpastia. Salvează o minge de meci a adversarei şi apoi egalează la 5. Urmează să servească şi trimite meciul în decisiv. Simt cum i se întăreşte braţul şi racheta devine mai flexibilă. Consemnez revenirea senzaţională la care nimeni nu se mai aştepta. 7-5!
Setul trei începe ca şi celelalte cu breakul lui Halep. Deja nu mai am emoţii. Mentalul lui Stosur pare să nu fi rezistat la şocuri, iar Halep capătă siguranţă de sine. Îi număr greşelile în ghem, dacă nu face mai mult de două e ok… Nu face! 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, mai e un pas! Calcă strâmb, amână Stosur, dar serveşte şi câştigă savurându-şi victoria.
Va intra între primele opt. A trecut Golgota şi va juca în optimi cu Konta! Nu mai contează, a revenit unde-i e locul printre cele mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu