marți, 6 iunie 2017

Ce meci, ce meci





Ce meci, ce meci!



        Scriu un pic mai târziu despre meciul Simonei Halep cu Suarez Navaro, pentru că abia m-am întors din minunatele zile petrecute cu familia extinsă dincolo de Voineasa, undeva lângă Obârşia Lotrului într-un cadru natural mirific în care se retrag uneori să petreacă şi să se reinventeze zânele, ferite de ochii tăietorilor de lemne, singurii ce se mai apropie şi se pot rătăci prin zonă întâmplător să marcheze copacii.  În principiu ei ocolesc locul ferindu-se de vreun blestem.

O singură oră am trădat farmecul gurii aceleia de rai pentru a reconsidera internetul şi am privit parcă sub aceeaşi vrajă meciul Simonei la Roland Garros. Ce meci, ce meci! Zâna noastră, cu cosiţele de culoarea pâinii rumenite strâns într-un conci în care sclipesc spicele de grâu ale Bărăganului când mergi spre Constanţa, a dominat de departe zâna zgurei spaniolilor, în care rege incontestabil este Nadal.



Scriam în 6 iunie 2014 pe blog tot despre Simona şi evoluţia ei la Roland Garros înainte de finala cu Sharapova, un pic furată la un moment dat, cum susţine cu seninătate Ţiriac. Nu pun ghilimele căci sunt cuvintele mele.

          Cele mai multe vise se pierd în noapte. Sunt vise pe care le trăiești în spatele pleoapelor cu intensitate, dar a doua zi abia de le poţi reface scormonind un detaliu, recompunând secvenţe, niciodată întregul nu te va mulţumi pe deplin. Dar mai sunt și visele trăite cu ochii deschiși, lucid, analizând mișcările personajelor și constatând că fiecare dorinţă a ta se împlinește. E senzaţia dirijorului care cu bagheta lui fermecată lungește secunda când își dă sufletul sunetul cornului, sau când zborul înalt al viorilor planează desăvârșit.

E o încântare s-o privești pe Simona dansând cu umbra și desenând din rachetă notele visului ei pe portativ.

Trec peste meciul cu Svitolina, întâmplarea de la Roma se datorează faptului că rana de la glezna Simonei era proaspătă şi nu a vrut să forţeze. Acum e altcum! Să sperăm că rana s-a cicatrizat îndeajuns. După a mea părere doar Mladenovici, franţuzoaica, o mai poate încurca fiind în faţa propriilor spectatori, care pot s-o enerveze şi scoate din ritm pe jucătoarea noastră. Aici mizez pe Darren Cahill s-o imunizeze.

Succes în continuare Simona Halep! Contăm pe steaua ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu