joi, 10 mai 2018

Simona Halep face pereche cu Nică a lui Ştefan a Petrei



        “– Ieși copilă cu părul bălan afară și râzi după soare, doară s-o îndrepta vremea!”
Așa se pare că i-a zis Stere, tatăl Simonei, punându-i într-un rucsac racheta de tenis și câteva tricouri. Și la fel ca Nică a lui Ștefan a Petrei – la rândul lui, îndemnat de instinctul matern sǎ plece din coclaurii Humuleștilor – și copila cu părul bălan a plecat din Constanţa.
Avea un plan, sǎ se lupte pe zgură, pe iarbă, pe ciment, sau altă suprafaţă mai dură, în lumea de zmee și sǎ cucerească trofee.
A mai curs ceva timp, până ce steaua lui Halep să se nască şi zeii din Olimp sǎ se înghesuie s-o cunoască.  Cum și la Nică a Petrei, cursese ceva apă pe râul Ozanei, până ce a cântat în biserică în faţa icoanei, în ziua de Paști, rugăciunea “Îngerul a strigat”, spre uimirea humuleștenilor care au văzut cu ochii lor minunea şi s-au închinat.
          Nu mi-am propus sǎ fac paralelisme, pentru simplu motiv că Simona a umblat în adidași peste mări şi ţări, în timp ce Nică se purta prin Iaşi cu cizme, ca încălţări. Așa era atunci!...
Și ghinioanele au fost diferite! Ea nu a dat de bucluc căzând în ispite, sǎ ia râia de la caprele vreunui Irinuc. Şi nici nu s-a lăsat tunsă ca cel mai mirean popă dintre păgâni, din considerente etice. Simona a avut doar operaţii estetice la sâni…         
La un moment dat, nu-l cunoștea personal, Simona s-a întâlnit cu Ţiriac pe mare, ţinea strâns timona unui barcaz. Ea era pe val prin urmare și mustăciosul o măsura, mustăcind cu necaz. Parcǎ ochea un mistreţ prin lunetă.
– Asta mică  sǎ mai fi crescut 10 centimetrii, înainte sǎ să se fi născut! Sau măcar de-ar fi fost brunetă, ca Serena cu noaptea pe ea! E păcat putea să ajungă stea pitică!
Ţiriac puiule! Eşti băiat de băiat! Ia o ciungă, nu fii prostănac! Îi facem o rachetă mai lungă şi s-a rezolvat!...

Sper să nu-i fiu piază rea azi la Madrid!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu