duminică, 11 decembrie 2016

Două voturi



La Majestic sâmbătă Poeţii cetăţii au votat cu poezia. Fiecare a depus în urnă câte 3-4 buletine de vot, completate de acasă. Simplu şi clar, conform uzului, le-am prezentat la vedere pe rând auzului, cu microfonul în  faţă, ca să nu existe dubii. Impresia generală, fără a fi nevoie de sondaje de opinie şi exit poll-uri a fost aceea că poezia nu merge ca ţara, într-o direcţie greşită.

O atmosferă plăcută, neconflictuală şi liniştită, m-a făcut să devin circumspect, dar m-am liniştit repede uitându-mă în jur şi constatând că orgoliul marilor valori oficiale, era absent. S-a aplaudat insistent, s-a băut bere şi bragă, iar în pauză, un sponsor binevoitor a ţinut să ofere participanţilor, metafore de Sibiu din carne de purcel… (Bune metafore, gustoase!)

Pe Tic Petroşel l-am avut cortină muzicală pentru versurile lui Brumaru…

La sfârşit din partea criticii raţiunii pure, Mioara Bahna cu harul ei, ca o Scufiţă Roşie a împărţit asistenţei în puţine şi alese cuvinte, în plină iarnă fructe de pădure.

Mulţumim doamna Bahna şi mulţumim organizatorului merituos care şi-a asumat consecinţele viitoarelor cârcoteli, Liliana Popa.



Despre votul de azi încă se fac socoteli… Nu e simplu ca la poezie. Totuşi fim optimişti! E important să ieşim la vot şi să le dăm peste bot derbedeilor...




Fotografii: Mioara Bahna si Gabriela Tanase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu